Biografie
Vul een subtitel in

Foto: Roland Wichser

Suzanne Sanders

Suzanne begon op haar 9e met zingen. Zij startte op een kinderkoor, nam daarna musical zanglessen en combineerde dit later met gitaar zodat zij zelf haar eigen liedjes kon schrijven. Tijdens het zingen is haar voorliefde voor theater ontstaan en tot op heden zie je dat terug in haar muziek, presentatie en samenwerkingen.

Tijdens haar studie: Albeda Muzikant/Producer, stond Suzanne als finalist in de finale van de Music Matters Awards van Rotterdam. Ook bracht Suzanne Sanders tijdens de afronding van deze studie haar eerste album uit genaamd: MyStorieS. Dit deed zij onder de gelijknamige artiestennaam Suzanne Sanders. Op dit album heeft Suzanne samen gewerkt met diverse instrumentalisten en wordt er op het album een brug gelegd tussen klassieke instrumenten als: viool, harp en contrabas en elektrische instrumenten als: elektrische gitaar, drums en keyboard.

Op 28 mei 2017 was de album release van MyStorieS in Theater Walhalla Rotterdam. Uit het album vloeide drie muziekvideo's waar Suzanne samen werkte met beeldende kunstenaars en dansers. Na een aantal jaar in band formatie te hebben opgetreden is Suzanne nu weer terug bij zichzelf en werkt zij hard aan nieuw repertoire voor een nieuw album.

Naast uitvoerend artiest is Suzanne sinds april 2018 creatief ondernemer en begeleidt zij gehandicapte mensen met het maken van muziek (muziek specifieke doelgroepen). Ook is Suzanne als acteur werkzaam bij de real life experience 'Prison Escape'.

In mei 2018 startte Suzanne met de Cursus Vocal Education aan het Conservatorium van Amsterdam. Sinds september 2018 is Suzanne werkzaam als zangdocent bij Zangles Zoetermeer en in januari 2019 begon zij tevens als zangdocent bij Haenen Muziek in Voorburg. In februari 2019 studeerde Suzanne af op het conservatorium van Amsterdam en zij is nu officieel gecertificeerd zangdocent. Ook is Suzanne sinds maart 2019 zangdocent bij ProStudios in Den Haag