Suzanne Sanders

Foto: Hans Scholten

Suzanne Sanders (1995) is een Haagse singer-songwriter. Suzanne schrijft haar eigen liedjes en begeleid zichzelf op akoestische gitaar. De muziek die zij maakt is eigenzinnig en intiem. Mystieke droom pop met melancholische thema's en metaforische teksten. Kleine mystieke verhalen. Met haar unieke heldere stemgeluid, haar natuurlijke vibrato en stembereik van bijna ruim drie octaven, wordt zij vaak vergeleken met artiesten als Joan Baez, Joni Mitchell en Kate Bush.

Suzanne begon op haar negende met zingen. Zij startte bij een kinderkoor en volgde daarna musical zanglessen. Ook haar voorliefde voor theater en musical ontstond op vroege leeftijd. Op haar zeventiende nam Suzanne ballet en musical lessen en stond zij in de productie van midzomernacht droom. In de zomer van 2013 werd Suzanne aangenomen bij de opleiding Albeda Muzikant/Producer in Rotterdam. Tijdens haar studie leert Suzanne het componeren, produceren en presenteren van haar eigen muziek. In december 2014 stond Suzanne als finalist in de finale van de Music Matters Awards van Rotterdam. Ook bracht Suzanne tijdens de afronding van deze studie haar eerste album uit genaamd: MyStorieS. Op het album hoor je een bijzondere diversiteit van instrumenten: gitaar, piano, harp, cello, viool, contrabas, drums en percussie. Kleine mystieke verhalen in een dromerige theatrale sfeer met Keltische invloeden.

Op 28 mei 2017 was de release van het album MyStorieS in Theater Walhalla Rotterdam. Op deze middag werd het theater gevuld met: muziek, dans, verhalen, gedichten en een expositie met gerelateerde kunstwerken. Uit het album vloeide drie muziekvideo's: Disappear, Creature In The Night en Better Dream On.

In augustus 2019 besloot Suzanne, na twee jaar met band te hebben gewerkt, om solo verder te gaan. 

In februari 2020 bracht Suzanne Sanders samen met zangeres Licia van Wijngaarden de muziek video van High Tides uit. Een melancholisch akoestisch liedje met zang en gitaar. In november 2020 volgde een nieuwe single: 'The Pianoman' een lied geschreven over dementie. 

In september 2022 richte zij de band Kate! op. Dé Nederlandse Kate Bush tribute band waar Suzanne tot op heden de leadzangeres is. In 2024/2025 tourt Kate! door de Nederlandse theaters.

Albums

MyStorieS

Muziek video's

Live

Foto: Roland Wichser

Live video's

Boeken

Heeft u interesse in een optreden van Suzanne Sanders? 

Stuur dan een mailtje naar: 

info@suzannesandersmusic.com